/

6 خرداد 1402

سینوس لیفت باز

سینوس لیفت باز چیست ؟ سینوس لیفت عمل بالا دادن جدار تحتانی سینوس ماگزیلا جهت تامین فضای لازم برای قرار دادن ایمپلنت دندان می باشد . این عمل به دو روش سینوس لیفت بسته و سینوس لیفت باز انجام می گیرد . سینوس لیفت باز عمل جراحی است که با ایجاد پنجره در کنار سینوس با دید مستقیم عمل بالا دادن جدار تحتانی سینوس انجام می گیرد. سینوس لیفت باز در موارد تحلیل استخوان شدید فک بالا کاربرد دارد.
این روش معمولا در جاهایی کاربرد دارد که نتوان به طریق بسته عمل سینوس لیفت را انجام داد . در این صورت با باز کردن و کنار زدن لثه از روی استخوان فک بالا و آشکار ساختن دیواره جانبی فک بالا پنجره ای در استخوان جانبی ایجاد کرده و با دسترسی به سینوس عمل سینوس لیفت باز را انجام می دهیم.

  • بریدن لثه : ابتدا جراح بافت‌های لثه فک بالا را برش زده و آنها را بالا می‌زند تا به استخوان پشت آن‌ها دسترسی پیدا کند. سپس در استخوان برشی ایجاد می‌کند.
  • بریدن استخوان فک : سوراخ یا منفذی به نام پنجره جانبی در استخوان ایجاد می‌شود تا به غشای پوشاننده حفره ‌های سینوس که سینوس را از فک بالا جدا می‌کنند، دسترسی ایجاد شود. این غشا کنار کشیده شده و از استخوان فک جدا می‌شود.
  • بالا کشیدن غشای سینوس : غشای حساس پوشاننده سطح داخلی حفره‌ های سینوسی، از کف سینوس جدا می‌شود. این کار با استفاده از ابزاری شبیه به کاردک صورت می‌گیرد.
  • پیوند استخوان : مواد پیوند استخوان در داخل پنجره ایجاد شده در استخوان قرار می‌گیرد. چندین نوع ماده پیوندی وجود دارد (استفاده از استخوان بدن بیمار، استخوان حیوانی یا مواد سنتزی مصنوعی) که بسته به شرایط و ترجیح شما و پزشک انتخاب می‌شود.
  • بستن زخم : پس از اتمام پیوند استخوان، با قرار دادن غشای کلاژن و چندین بخیه، برشهای باز شده، بسته می‌شوند. پیوند استخوان به مدت چند ماه در جای خود مانده و به استخوان فک جوش می‌خورند. این فرآیند ممکن است شش تا نه ماه طول بکشد.

طول درمان سینوس لیفت باز

پس از پایان یافتن مراحل سینوس لیفت باز همراه با قرار دادن ایمپلنت مدت انتظار تا ساخت استخوان طبیعی و جایگزینی پودر استخوان با استخوان خود فرد و برقراری پیوند با ایمپلنت 6 ماه می باشد. پس از 6 ماه می توان اقدام به قرار دادن روکش دندان بر روی ایمپلنت ها نمود.

در دوره بهبودی پس از عمل لیفت سینوس چه کارهایی باید بکنم؟

مهمترین کاری که باید انجام بدهید جلوگیری از وارد آمدن فشار به محل عمل است. بنابراین از هر گونه فشار در بینی (تا می توانید عطسه هم نکنید و در معرض مواد آلرژی زا قرار نگیرید) جلوگیری کنید. چرا که ممکن است مواد پیوند استخوان حرکت کرده و بخیه ها شل شوند.
پس از این که به خانه رسیدید، اسپری سالین (محلول آب نمک) تهیه کنید و با آن بینی خود را مرطوب نگه دارید. این کار برای جلوگیری از گرفتگی بینی و تورم آن است.
ممکن است دکتر برایتان مسکن تجویز کند. اگر درد دارید می توانید مسکن بخورید.
احتمالا برایتان آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) تجویز می شود. ممکن است دهانشویه ضد عفونی کننده نیز تجویز شده باشد. در این صورت حتما طبق دستور دکتر داروها را مصرف کنید تا از عفونت جلوگیری شود.
برای کاهش ورم و درد میتوانید در روز اول پس از عمل چندین مرتبه یخ پیچیده شده داخل دستمال را روی محل بگذارید.
یک هفته یا ده روز پس از جراحی باید به جراح مراجعه کنید تا وضعیت پیوند را بررسی کند. اگر بخیه های قابل جذب استفاده نشده باشد، در این جلسه بخیه هایتان را نیز می کشد.
در برخی موارد از بیمار خواسته می شود چند مرتبه دیگر نیز در آینده مراجعه کند تا از جوش خوردن درست استخوان اطمینان حاصل شود. عکس رادیولوژی (اشعه ایکس) نیز از فک گرفته می شود.