/

19 مهر 1402

ایمپلنت افراد مبتلا به دندان قروچه

اگر عادت دارید تا دندانهای خود را به هم فشار دهید، به تدریج و با گذر زمان دچار مشکلات دندانی مختلفی می‌شوید. از جمله آنکه طول عمر دندان های شما بسیار کاهش می یابد و در آینده نزدیک بایستی برای روش های جایگزین کردن دندان طبیعی اقدام کنید. همانطور که در مقالات قبلی نیز به آن اشاره کردیم ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندان های از دست رفته است. اما با وجود عارضه دندان قروچه چگونه می توان از این روش استفاده کرد؟ توصیه می کنیم که این مقاله را تا انتها بخوانید.

فشار دادن و ساییدن دندان‌ ها باعث می‌شود دندان‌ ها به‌ مرور کوتاه شده و دچار حساسیت دندان شوید. همچنین تعادل بایت به هم خورده و تماس دندان‌ ها با یکدیگر ناهماهنگ می‌ شود.

این وضعیت باعث سردرد، درد شدید فک و مشکلات دیگر دهان و دندان می‌ شود. همچنین ساییدن و فشار دادن دندان‌ ها باعث تغییر رنگ و بد شکلی دندان می‌ شود. در این موارد احتمالاً می‌ توان با روکش کردن مشکل را حل کرد.

افرادی که مشکل دندان قروچه دارند اگر بخواهند جای خالی دندان خود را پر کنند با مشکلات متعددی مواجه می‌ شوند چرا که دندان قروچه فشار زیادی بر پروتز مصنوعی داخل دهان وارد می‌ کند و به آن صدمه می‌ زند. این موضوع در مورد ایمپلنت دندان نیز صدق می‌ کند و احتمال عدم موفقیت آن را افزایش می‌ دهد.

دندان قروچه و انواع آن

ساییدن یکنواخت دندان‌های بالا و پایین بروی یکدیگر بدون تلاش آگاهانه‌ی فرد به اعمال فشار برای عقب و جلو کردن یا حرکت از پهلوی دندان‌ها، دندان قروچه می‌گویند. دندان قروچه اغلب هنگام خواب رخ می‌دهد و علاوه بر استرس و اضطراب به‌واسطه خواب، جفت شدن غیر طبیعی دندانها و شکستن یا از دست رفتن دندانها را بدنبال دارد.

این مشکل اغلب بدون آگاهی فرد مبتلا و معمولاً در شب و هنگام خواب و یا در طول رانندگی، مطالعه و تمرکز، به عنوان سرگرمی اتفاق می‌افتد. با این حال برخی از افراد این عمل را در طول روز و بصورت یک عادت ناخودآگاه انجام می‌دهند. معمولاً افراد مبتلا به دندان قروچه، ناخن‌ها، مداد یا خودکار و همچنین لب‌ها و بخش داخلی لپ‌های خود را نیز می‌جوند.

این عادت نه تنها به دندان‌ها آسیب می‌زند بلکه احتمال بروز مشکلاتی چون سر درد، اختلالات مفصل گیجگاهی، درد صورت، درد گوش و آشفتگی خواب را نیز افزایش می‌دهد. درمان دندان قروچه بسیار مهم است. انواع آن عبارت است از :

  • نوع اولیه: زمانی که علت مشخص پزشکی برای بروز آن وجود ندارد.
  • نوع ثانویه: زمانی که دندان قروچه با اختلالاتی مانند اختلالات روانی (اضطراب و افسردگی)، مصرف داروها (مانند داروهای ضدافسردگی) یا بعضی بیماری ها (مانند پارکینسون) یا آپنه تنفسی (اختلال در تنفس هنگام خواب) همراه است. در نوع ثانویه معمولا با درمان اختلال زمینه ای مشکل دندان قروچه هم حل می شود. البته در بعضی موارد، دندان قروچه به یک عادت تبدیل می شود و در این حالت با درمان و رفع مشکل زمینه ای باز هم این عادت از بین نخواهد رفت.
کاشت ایمپلنت دندان در بیماران دندان قروچه

اگر چه خود پایه تیتانیومی ایمپلنت دندان بسیار محکم و مقاوم و بادوام است، اما دندان قروچه می‌ تواند آسیب جدی به بخش‌ های دیگر ایمپلنت از جمله روکش و اباتمنت وارد نماید. در عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان، یک پایه تیتانیومی شبیه پیچ در داخل استخوان فک جایگذاری می‌ شود تا به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل کند.

پس از این که استخوان فک به پایه ایمپلنت جوش خورد (فرایندی که چند ماه زمان می‌برد) می‌ توان اباتمنت و سپس دندان مصنوعی (بریج یا روکش) بر روی ایمپلنت نصب کرد. در چند ماهی که منتظر جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت هستید می‌ توانید با پروتز موقتی جای خالی دندان را پر کنید اما نمی‌ توانید با آن غذا بجوید.

ایمپلنت زیبایی و عملکرد دندان طبیعی را دارد و بسیار موفق عمل می‌ کند اما هیچ درمانی را نباید بدون احتمال بروز عوارض یا پیامد ها متصور شوید. عوارض کاشت ایمپلنت ممکن است در حین عمل جراحی و یا پس از آن بروز نماید. یکی از عواملی که احتمال عدم موفقیت ایمپلنت را افزایش می‌ دهد عادات دهانی نامناسب مانند دندان قروچه است.

محافظت از ایمپلنت دندان قروچه

اگر شما هم به این عارضه مبتلا هستید می توانید با راهکارهایی از دندانهای طبیعی و ایمپلنت دندانی خود محافظت کنید. یکی از این روش ها اقدام برای ساخت محافظ دهان شبانه یا نایت گارد است. این قطعه یک پلاک پلاستیکی است که با توجه به قالب دندانی شما ساخته می شود و با پوشاندن سطح دندان‌ها از سایش آن ها در برابر فشار فک ها جلوگیری می کند.

روش دیگر استفاده از ایمپلنت زیرکونیا است. در واقع علت اصلی عدم موفقیت کاشت دندان در افراد مبتلا به دندان‌قروچه روکش های سرامیکی است که در برابر فشار آسیب پذیر هستند و خیلی زود دچار سایش و شکستگی می‌شوند. اما روکش های زیرکونیا دوام و مقاومت بالاتری دارند. به همین دلیل  ایمپلنت دندان قروچه با این ماده نتیجه بهتری را ارائه می دهد.

مشکلات دندان قروچه اغلب مرتبط با استرس و اختلالات روحی و روانی است. بنابراین دندانپزشکان توصیه می کنند تا فرد برای کنترل استرس خود به روانپزشک مراجعه کنند.

مرکز تخصصی ایمپلنت شرق تهران مرسادنت

میزان موفقیت کاشت ایمپلنت دندان تا حد زیادی به تجربه و مهارت متخصص ایمپلنت بستگی دارد. به دلیل حساسیت، زمان بر بودن و هزینه بالای ایمپلنت دندان توصیه می شود تا این عمل جراحی را نزد بهترین متخصص ایمپلنت دندان انجام دهید. یکی از این مراکز که دارای اعتبار و سابقه فعالیت بالا در زمینه کاشت ایمپلنت دندان است، کلینیک ایمپلنت مرسادنت تهران است که با دارا بودن تجهیزات پیشرفته، مواد اولیه از برند های مرغوب بهترین خدمات را  به شما ارائه می دهد. برای اطلاعات بیشتر و همچنین آگاهی از قیمت کاشت ایمپلنت دندان می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.