/

27 اردیبهشت 1402

طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان از سوالات پرتکرار و یکی از فاکتورهای مهم در تصمیم گیری بیماران است. بسیاری از افرادی که به دلیل آسیب دیدن دندان هایشان یا کشیدن دندان ، قصد جایگزین کردن دندان هایشان را دارند گزینه هایی مانند پروتز ، پل دندان و یا ایمپلنت دندان را می توانند برای جایگزین کردن دندان از دست رفته ی خود انتخاب کنند، غالباً این افراد سوال می پرسند که “طول عمر هر کدام از این گزینه ها چقدر است؟ آیا آنها دائمی هستند؟ »یکی از مزایای اصلی ایمپلنت دندان این است که با رعایت بهداشت و مراقبت صحیح دهان و دندان ، ماندگاری ایمپلنت دندان می تواند چندین دهه یا حتی یک عمر باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایمپلنت دندان، ایمپلنت اقساطی و ایمپلنت ارزان با کلینیک تخصصی ایمپلنت دندان مرسادنت تماس بگیرید.

ماهیت ساختاری ایمپلنت های دندانی به طرق مختلف باعث افزایش طول عمر آن می شود. ظرف چند ماه پس از عمل جراحی که در آن متخصص ایمپلنت، ایمپلنت دندانی را در دهان قرار می دهد، دستگاه با استخوان جوش می خورد تا به ساختاری دائمی در فک تبدیل شود. خود ایمپلنت نیز به دلیل ارتباط فیزیکی که با فک دارد در برابر پوسیدگی مقاوم است که از فرسایش استخوان فک جلوگیری می کند.
موفقیت با مناسب بودن بیمار برای این روش و تلاش های بیمار پس از عمل برای مراقبت از ایمپلنت، همراه با دندان های بیولوژیکی باقی مانده تعریف می شود.
اولین قدم برای ماندن ایمپلنت های دندان برای یک عمر ، پیروی دقیق از دستورالعمل های مراقبت از ایمپلنت دندان است که متخصص ایمپلنت ارائه داده است. دریافت ایمپلنت یک فرایند 4 تا 6 ماهه است و در طی این فرایند متخصص ایمپلنت دندان شما احتمالا چندین بار شما را معاینه خواهد کرد. دو هفته پس از قرار دادن ایمپلنت دندان ، متخصص ایمپلنت شما به احتمال زیاد می خواهد شما را معاینه کند تا مطمئن شود که استخوان فک شما در اطراف ایمپلنت در حال رشد است. متخصص ایمپلنت دندان همچنین می خواهد شما را بصورت متناوب ببیند تا از روند صحیح بهبودی اطمینان حاصل کند، و اگر هرگونه عوارض ایمپلنت دندان داشته باشید بتواند اقدامات لازم را به موقع انجام دهد. بنابراین پس از دریافت ایمپلنت ، مهم است که به طور مرتب معاینات 6 ماهه خود را با متخصص ایمپلنت خود انجام دهید. در این ملاقات ها ، دندانپزشک ایمپلنت دندانی شما را به درستی تمیز می کند.
علاوه بر تداوم معاینات 6 ماهه ، لازم است هر روز بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی انجام دهید ، تا بتوانید ایمپلنت های دندانی خود را برای یک عمر نگه دارید و طول عمر ایمپلنت دندان را تضمین کنید. این بدان معنی است که شما باید هر روز به مدت 2 دقیقه دندانها و ایمپلنت های دندان خود را مسواک بزنید تا طول عمر ایمپلنت خود را افزایش دهید. همچنین برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان لازم است روزی یکبار قبل از مسواک زدن نخ دندان بکشید – به طوری که فلوراید خمیر دندان به مدت طولانی تری در دهان بماند. مراقبت های بهداشتی دهان و دندان در همه ی درمان های دندانپزشکی مانند کامپوزیت دندان، لمینت دندان، ارتودنسی و ایمپلنت دندان مهمترین فاکتور موفقیت آنهاست.

 آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

ایمپلنت های دندان طوری ساخته شده اند که دائمی باشند. زیرا آنها مستقیماً با استخوان فک متصل می شوند و از طریق فرآیندی به نام osseointegration با بافت استخوانی اطراف جوش می خورند. هنگامی که استئواینتگراسیون کامل شد، مواد ایمپلنت و استخوان اطراف آن با هم ترکیب می شوند. به همین دلیل، ایمپلنت می تواند به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل کند و پایه محکمی برای دندان مصنوعی ایجاد نماید.
در حالی که خود ایمپلنت به صورت دائمی طراحی شده است، ممکن است تاج متصل به آن به دلیل ساییدگی و فرسایش طبیعی نیاز به تعویض داشته باشد. حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد از روکش ها ممکن است در ۱۵ تا ۲۰ سال نیاز به تعویض داشته باشند.

نقش دندانپزشک در ماندگاری ایمپلنت دندان

داشتن مهارت و دانش کافی یکی از مهم‌ترین و تأثیر گذارترین موارد در موفقت آمیز بودن درمان و افزایش ماندگاری و طول عمر ایمپلنت است. اهمیت این موضوع به این دلیل است که یک متخصص ایمپلنت خوب می‌تواند به درستی تشخیص دهد که آیا شرایط دهان و دندان بیمار برای دریافت این درمان مناسب است یا خیر.
عدم تشخیص درست این امر می‌تواند عوارض خطرناکی را برای بیمار به همراه داشته باشد. همچنین برخی بیماران ممکن است تراکم استخوان کافی نداشته باشند و نیاز به جراحی پیوند استخوان پیدا کنند تا درمان موفقیت آمیزی داشته باشند که تشخیص این امر نیز بر عهده ایمپلنتولوژیست است.
علاوه بر این قرار دادن پایه ایمپلنت در محل صحیح خود نیز نیاز به دقت کافی دارد تا پیوند مناسب بین پایه و استخوان فک به وجود آید. به طور کلی کاشت صحیح و اصولی نه تنها سلامت بیمار را به خطر نمی‌اندازد، بلکه در افزایش ماندگاری این روش نیز تأثیر خوبی دارد.
در کلینیک تخصصی ایمپلنت مرسادنت تهران انواع ایمپلنت توسط دکتر شهاب الدین عزیزی فوق تخصص ایمپلنت های پیشرفته و استادیار دانشگاه انجام میشود تا شما یک ایمپلنت با ماندگاری بسیار طولانی داشته باشید.

چه عواملی موجب کاهش طول عمر ایمپلنت می‌شوند؟

در ادامه عواملی که سبب کاهش عمر ایمپلنت می‌شوند را به طور مختصر بیان خواهیم کرد:

1. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

2. مصرف سیگار

3. داشتن عاداتی مانند دندان قروچه

4. عدم توجه به چکاپ‌های منظم دندانپزشکی

5. وارد کردن فشار زیاد به ایمپلنت با انجام کارهایی مانند گاز گرفتن اشیاء سفت

6. انجام کاشت ایمپلنت توسط دندانپزشک غیر متخصص

7. ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت (ابتلا به موارد اینچنینی از کنترل بیمار خارج بوده ولی با مصرف داروها و داشتن رژیم غذایی مناسب می‌تواند از بدتر شدن بیماری و آسیب رسیدن به ایمپلنت پیشگیری کند.)