/

18 آذر 1402

کشیدن بخیه ایمپلنت

 بخیه های ایمپلنت به دو صورت بخیه جذبی و بخیه غیر جذبی انجام می دهند. در صورتی که از بخیه غیر جذبی برای شما استفاده شود در جلسه ای که کاشت ایمپلنت انجام می شود پزشک روز مورد نظر برای کشیدن بخیه های ایمپلنت را برای شما تعیین می کند. قطعا تعیین کردن روز کشیدن بخیه ایمپلنت به نوع جراحی که برای شما انجام شده است و شرایط بدنی شما بستگی دارد. در صورتی که می خواهید دوره درمان شما به خوبی سپری شود و ناحیه زخم شده با سرعت بهتری بهبود پیدا کند باید مراقبت ها برای جوش خوردن بخیه ایمپلنت را به درستی دقیق و تک به تک رعایت کرده تا دوره بهبودی به خوبی سپری شود. مدت زمانی که بخیه بر روی محل جراحی باقی می ماند دارای رابطه ای مستقیم با محل کاشت، نوع بخیه ای که برای جوش خوردن محل کاشت استفاده شده و نوع عمل جراحی است.

برای بستن شکاف لثه از دو نوع نخ بخیه استفاده می‌شود. در کل بخیه در دو نوع جذبی و غیر جذبی تولید می‌شود.

o       بخیه جذبی: همان‌طور که از نام این بخیه پیداست از موادی ساخته شده است که توسط بدن جذب می‌شود. در واقع نیازی به کشیدن بخیه نیست. معمولاً این بخیه ۳ تا ۵ روز باقی می‌ماند و پس از این مدت بدن آن را جذب می‌کند. این بخیه‌ها از موادی ساخته می‌شوند که حساسیت‌زا نیستند. در نتیجه نیازی نیست نگران ایجاد آلرژی باشید.

o       بخیه غیر جذبی: این بخیه‌ها از پلی‌استر، نایلون یا ابریشم ساخته می‌شوند. در نتیجه بدن نمی‌تواند این مواد را جذب کند. بعد از ۷ تا ۱۰ روز دندان‌پزشک شما می‌تواند این بخیه‌ها را بکشد. فرایند کشیدن بخیه‌ها زمان‌بر نیست و با توجه به تعداد آن‌ها در عرض چند دقیقه انجام می‌شود.

اگر بخیه ها زودتر از موعد شل شوند و حدودا ۳ روز بعد از جراحی بیفتند، احتمال جوش نخوردن بافت های لثه وجود دارد که باید سریع به دندان پزشک مراجعه کرده، تامجدد لثه را بخیه کند. سطح لثه و دندان توانایی باز سازی سریع دارند ولی سرعت جوش خوردن بافت لثه و استخوان زمان میبرد به همین دلیل درصورت افتادن زود هنگام بخیه، امکان جوش نخوردن آن وجود دارد.

معمولا ۴ الی ۶ روز بعد از عمل جراحی، استحکام بافت های لثه طوری هست که بتواند ادامه روند بهبودی را بدون بخیه بگذراند، بنابراین اگر بخیه چند روز قبل از زمانی که دندان پزشک تعیین کرده شل شود و بیفتد، احتمال جوش خوردن بافت های لثه وجود دارد.اگر بخیه زودتر از موعد شل شد، از بافت های بدون بخیه بیشتر مراقبت کنید تا به استحکام کافی برسد.

اگر در ناحیه ای که بخیه شل و یا افتاده است، تورم مشاهده کردید و یا بافت لثه روی استخوان حرکت میکرد و یا استخوان فک از زیر آن بیرون زده بود باید در اسرع وقت، برای بخیه مجدد و ویزیت به دندان پزشک خود مراجعه کنید.

آیا کشیدن بخیه ایمپلنت درد دارد؟

وقتی دندان‌پزشک می‌خواهد بخیه ایمپلنت را بکشد، از مواد بی‌حس‌کننده استفاده نمی‌کند زیرا نیازی به انجام این کار نیست و شما دردی را احساس نخواهید کرد. در زمان کشیدن بخیه ایمپلنت نباید تکان بخورید یا حرف بزنید. اگر این موارد را رعایت کنید هیچ مشکلی پیش نمی‌آید. شما تنها چیزی شبیه به قلقلک دادن را احساس خواهید کرد. اگر هم متوجه دردی شوید آن‌قدر ناچیز است که نیاز به استفاده از بی‌حس‌کننده نیست ست و در عرض چند ثانیه برطرف می‌شود. پس نگران درد کشیدن بخیه ایمپلنت نباشید.

ممکن است پس از کشیدن بخیه‌ها مقدار بسیار کمی خونریزی داشته باشید. این خونریزی پس از مدت بسیار کوتاهی رفع می‌شود. گاهی ممکن است تا یک ماه در زمان غذا خوردن یا مسواک زدن متوجه خونریزی جزئی شوید. این امر نیز طبیعی است و لثه شما به مرور بیشتر جوش می‌خورد. در صورتی که نگرانی در این زمینه دارید به دندان‌پزشک خود اطلاع دهید. معمولاً توصیه می‌شود به صورت روزانه محلول آب ولرم و نمک را قرقره کنید تا زخم ایجاد شده زودتر جوش بخورد.

زمان کشیدن بخیه ایمپلنت چه زمانی است؟

با استفاده از بخیه بعد از ایمپلنت دندان می توانید به میزان کافی از خونریزی شدید جلوگیری نمائید. اغلب پزشکان با استفاده از بخیه میزان خون ریزی بیمار را بعد از ایمپلنت مدیریت می کنند و از تشکیل لخته خون جلوگیری میکند تا ترمیم بافت نرم لثه به خوبی انجام شود.

اما برای افرادی که کاندید استفاده از بخیه های غیر جذبی هستند متفاوت است و این سوال پیش می آید که بخیه های ایمپلنت چند روز طول می کشد؟ بخیه های غیر جذبی اغلب به 2 الی 3  هفته زمان نیاز دارد تا بر روی لثه مانده و باعث جوش خوردن ایمپلنت شود. تنها در صورتی که احساس می کنید بخیه های ایمپلنت باعث آزار و اذیت زیادی برای شما هستند بهتر است در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید تا علت این درد یا آزارها تعیین شود.

کشیدن بخیه
مراقبت های لازم بعد از پروسه کشیدن بخیه
  • از غذاهای نرم استفاده کنید.
  • بهداشت دهان ودندان را رعایت کنید، درصورت لزوم از مسواک های مخصوص استفاده کنید.
  • دراثر بروز درد شدید، می توانید از مسکن استفاده کنید.
بهتر است پس از عمل و زدن بخیه، بیماران این موارد را برای جوش خوردن بهتر رعایت کنند:
  • استفاده از آنتی بیوتیک

بهتر است برای جلوگیری از عفونت روی لثه، اطراف بخیه و پایه ایمپلنت، از آنتی بیوتیک استفاده شود.امکان دارد که در برابر دارو پوستتان دچار خارش و سوزش شود که در این صورت، برای ادامه مصرف لازم است که با پزشک خودمشورت کنید.

  • رعایت کردن بهداشت

استفاده از آب نمک و مسواک، حدود ۲۴ ساعت پس از جراحی، می تواند کمک به سزایی در بهبودی سریع تر داشته باشد. (بهتر است که مسواک را مستقیما روی بخیه نکشید)

  • عدم مصرف سیگار

سیگار کشیدن، روند بهبود را کاهش می دهد و همین طور سبب افزایش عفونت، پاره شدن بخیه و پیوند استخوانی ناموفق را درپی دارد.

  • جلوگیری از انجام کارهای سنگین

بهتر است برای جلوگیری از باز شدن بخیه ها، به مدت سه روز پس از جراحی از انجام دادن کارهای سنگین خودداری کنید.

نحوه کشیدن بخیه ایمپلنت

همان‌طور که پیشتر اشاره کردیم بخیه‌های جذبی را نمی‌کشند و بدن شما آن‌ها را جذب خواهد کرد. در صورتی که بخیه‌های غیر جذبی باید پس از یک هفته تا ده روز توسط دندان‌پزشک کشیده شود. انجام این کار بسیار ساده است. دندان‌پزشک بخشی از نخ را پاره می‌کند. سپس آن را بیرون می‌کشد. پس از کشیده شدن بخیه همچنان زخم کمی وجود دارد. در نتیجه شما باید مراقب آن زخم باشید.

سخن پایانی

برای کشیدن بخیه ایمپلنت، ۷ تا ۱۰ روز زمان لازم است تا پایه جوش بخورد و معمولا این نخ ها سیاه و از جنس ابریشمی هستند که باید توسط دندان پزشک کشیده شوند.

پس از کشیدن بخیه ایمپلنت، سعی کنید، جویدن غذا را به صورت محتاطانه، از نواحی عمل شده شروع کنید، این کار باعث التیام سریع تر زخم هایتان می شود.

در هفته اول، برای تمیز کردن دهان و دندان خود، از مسواک های مخصوص استفاده کنید(استفاده از دهان شویه هم برای بهداشت دهان کافی است). بعد از ۲الی ۳ روز از پس از کشیدن بخیه ناحیه عمل شده را با مسواک و آب ولرم تمیز کنید، امکان خونریزی کم و همین طور درد وجود دارد. پس از ده روز، فرد میتواند از پروتز متحرک استفاده نماید و بهتر است در ساعاتی که استفاده ای از پروتر ندارد آن را ازدهان خود خارج کند