/

12 مرداد 1402

نکات مهم قبل از کاشت ایمپلنت دندان

بسیاری از افراد به دلایل گوناگون دندان های خود را از دست می دهند. یکی از بهترین روش های جایگزین دندان های طبیعی ایمپلنت دندان می باشد. ایمپلنت دارای ساختار کاملا غیر زنده بوده اما یک جایگزین مناسب برای ریشه دندان است. در این روش دندانپزشک و متخصص ایمپلنت با جراحی و با وسیله های مورد نیاز سوراخی در استخوان فک ایجاد کرده و ایمپلنت را درون آن قرار می دهد. می توانید برای بررسی اقدامات قبل از ایمپلنت دندان به کلینیک ایمپلنت دندان مرسادنت و دکتر شهاب الدین عزیزی که یکی از پزشکان ماهر در انجام کاشت ایمپلنت در تهران و شرق و غرب تهران بوده ، مراجعه کنید.

ایمپلنت نیز مانند دندان طبیعی نیاز به مراقبت دارد. با مراقبت‌های ایمپلنت می‌توانید ماندگاری آن را بالا ببرید. حال میخواهیم در رابطه با مراقبت‌های ایمپلنت که قبل از عمل جراحی لازم است انجام دهید شما را آشنا کنیم. با ما همراه باشید و موارد زیر را به خوبی رعایت کنید.

قبل از ایمپلنت دندان در مورد دارو، بیماری و حساسیت خود با پزشک مشورت کرده و شب قبل حتما به خوبی استراحت کنید و غذای مقوی میل فرمایید.

  • جدا از مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون شما می‌شود سه الی پنج روز خودداری نمائید.
  • حتما یک ساعت قبل از انجام عمل جراحی ایمپلنت یا کاشت دندان یک عدد مسکن بسیار قوی استفاده کنید.
  • شما موظف هستید سه روز پیش از آغاز عمل جراحی ایمپلنت از دهان‌شویه نیز استفاده کنید.
  • در صورتی که احساس نیاز می‌کنید مجاز هستید پیش از آغاز عمل جراحی از یک آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • شب پیش از روز جراحی باید استراحت کافی داشته باشید.
انتخاب بهترین متخصص کاشت ایمپلنت در غرب و شرق تهران
  • انتخاب دندانپزشک

اگر از دندانپزشکی قبلاً خدمات گرفته‌اید و از نحوه خدمات رسانی رضایت دارید، می‌توانید ایمپلنت دندان را نیز پیش همان دندانپزشک انجام دهید. اما اگر برای کاشت دندان بدنبال دندانپزشک هستید، باید با حوصله و بدون عجله به چند دندانپزشک مراجعه کنید تا قبل از انجام ایمپلنت از سوالات خودتان را بپرسید.

خوب است که نمونه کارهای ایمپلنت دندانپزشک را ببینید و در مورد نحوه انجام ایمپلنت، قیمت، مراقبت‌های بعد از ایمپلنت، خدمات بعد از کاشت دندان سوال بپرسد. دندانپزشک باید با حوصله به سوال‌های شما پاسخ دهد و احساس کنید که برایتان زمان می‌گذارد.

  • اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان

ایمپلنت هیچ وقت جای دندان اصلی را نمی‌گیرد! و نباید احساس کنید که با هر قیمتی که ایمپلنت کنید، دیگر راحت شده‌اید. جنس ایمپلنت دندان هرچقدر بهتر باشد، قیمت بیشتری هم دارد. اگر برایتان قیمت ایمپلنت دندان بسیار مهم است، از چند دندانپزشک مختلف جنس و قیمت هر واحد ایمپلنت را بپرسید.

  • دانستن مدت زمان ایمپلنت دندان

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان نسبتا کم است و اکثر افراد می‌توانند در طی یک روز دندان‌های خود را ایمپلنت کنند. این مدت زمان کم به این دلیل است که فقط کمی زنجیر به دندان‌های شما اضافه می‌شود و هیچکدام از دندان‌های شما جابجا نمی‌شوند.

هنگامی که ایمپلنت دندان انجام می‌شود، استخوان فک بصورت طبیعی شروع به پوشاندن ایمپلنت با فسفات کلسیم می‌کند و این ماده‌ی سازنده‌ی استخوان‌ها و دندان‌های شماست. و در مدت زمان حدود چهار ماه به اندازه‌ی کافی به فک شما چسبانده می‌شود. سرعت این فرآیند می‌تواند با توجه به سرعت رشد استخوان‌های شما افزایش پیدا کند.

معمولا بعد از قرار دادن پیچ ایمپلنت با توجه به شرایط بین 2 تا 4 ماه (و در برخی شرایط تا 6 ماه) باید صبر کرد تا استخوان اطراف ایمپلنت کاملا شکل بگیرد. با این حال در برخی شرایط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک “به‌خصوص در مورد دندان‌های قدامی که در ناحیه زیبایی هستند” همزمان با قرار دادن ایمپلنت بتوان روکش موقت یا دائم را روی آن قرار داد.

  • ایمپلنت به استخوان فک آسیب نمی‌زند

ایمپلنت‌ها از جنس تیتانیوم هستند که در محیط بدن کاملا خنثی است و در شرایط طبیعی نه‌تنها هیچ واکنش مضری برای بدن انسان ایجاد نمی‌کند بلکه با تغییرات سطحی ایجاد شده روی آنها، به شدت تمایل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنین ایمپلنت مانع ادامه تحلیل استخوان فک می‌شود. قرار دادن ایمپلنت‌ها مگر در شرایط بسیار نادر باعث هیچ واکنشی در استخوان نمی‌شود.

  • مراحل کاشت ایمپلنت درد و ناراحتی ایجاد نمی‌کند

قرار دادن ایمپلنت در علم دندان‌پزشکی جراحی محسوب می‌شود که باید در محیطی استریل انجام شود. در مقایسه با سایر جراحی‌های محیط دهان، میزان درد و ناراحتی جراحی ایمپلنت بسیار کمتر است و با رعایت دستورات دندان‌پزشک اغلب بدون ناراحتی تمام می‌شود.

  • بعضی از بیماران نباید ایمپلنت دندان بگذارند

ایمپلنت موارد عدم تجویز محدودی دارد، بیماران مبتلا به دیابت کنترل‌نشده، بیماران تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت و بیمارانی که طولانی‌مدت تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند، نباید ایمپلنت بگذارند. تجویز کردن یا نکردن ایمپلنت به تشخیص دندان‌پزشک بستگی دارد.

  • ایمپلنت در چند مرحله انجام می‌شود!

درمان ایمپلنت را می‌توان به چهار مرحله برنامه‌ریزی درمان، جای‌گذاری ایمپلنت، جای‌گذاری روکش و نگهداری و مراقبت‌های بهداشتی، تقسیم کرد.

  • قبل از انجام ایمپلنت درباره تاریخچه پزشکی خود، با دندانپزشک صحبت کنید

توجه داشته باشید که برخی مشکلات پزشکی کنترل نشده ممکن است شانس درمانی ایمپلنت‌های دندانی را کاهش دهند. بنابراین قبل از شروع درمان باید تاریخچه پزشکی خود را با جراح خود به طور کامل در میان بگذارید. نتیجه درمان، رابطه مستقیم با وضعیت فیزیکی هر متقاضی دارد و ممکن است نتیجه متفاوتی برای دو شخص متقاضی داشته باشد. تنها دندانپزشک متخصص می‌تواند بهترین برنامه درمانی را به شما پیشنهاد دهد.

  • قبل و بعد از ایمپلنت دندان، رعایت بهداشت الزامی است!

مهمترین نقش افراد در صورت انجام ایمپلنت، رعایت بهداشت است که در نتیجه کار بسیار موثر است. بهداشت دهان و دندان در دوره کار گذاری ایمپلنت بسیارمهم می‌باشد. مراقبت صحیح و توصیه‌های دندانپزشک بعد از درمان در رابطه با نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان در ناحیه ایمپلنت می‌توانند رضایت افراد را به صورت مادام العمر فراهم نماید.

  • حتماً قبل از تصمیم نهایی، با دندانپزشک خود مشورت کنید

در صورت نیازبه انجام ایمپلنت دندانی حتما از دندانپزشک خود بخواهید که مزایا و اثرات آن را بطور کامل برایتان توضیح دهد تا بتوانید تصمیم بگیرید که ایمپلنت، درمانی راه‌حل مناسبی برای جایگزینی دندان از دست رفته شما است یا خیر.