جراحی ایمپلنت دندان، مانند بسیاری از روشهای جراحی دیگر، بر آنچه که میتوانید بخورید و بنوشید، تأثیر دارد.
این شامل کاهش مصرف الکل در طول دوره مراقبت پس از عمل و در طولانی مدت است.
الکل یک سم است و در صورت مصرف بیش از حد یا در زمان نامناسب می تواند بر سلامت دهان و دندان تأثیر منفی بگذارد و خطرات و عوارض ایمپلنت دندان را افزایش دهد.
تاثیر مشروبات الکلی بر ایمپلنت چگونه است؟ آیا استفاده از مشروبات الکلی در شرایط ایمپلنت مشکل ایجاد می کند؟ در مرکز تخصصی ایمپلنت مرسادنت تهران که از دندانپزشکی های معتبر تهران برای ترمیم دندان با ایمپلنت است، به بررسی این موارد و تاثیرات مشروبات الکلی بر روی ایمپلنت خواهیم پرداخت.
ایمپلنت و مشروبات الکلی
مصرف مشروبات الکلی و دخانیات از جمله مواردی هستند که پس از ترمیم دندان با ایمپلنت باید از آنها پرهیز شود و یا حداقل میزان مصرف آنها کاهش یابد تا نتیجه حاصل از ایمپلنت رضایت بخش باشد و از طول عمر و دوام ایمپلنت کاسته نگردد.
آیا کسانی که الکل مصرف می کنند قادر به استفاده از ایمپلنت هستند؟
پزشکان معمولا توصیه می کنند تا افرادی که به استعمال سیگار می پردازند و یا مشروبات الکلی مصرف می کنند، از ایمپلنت برای ترمیم دندان بپرهیزند؛ اما این موضوع بدین معنا نیست که این افراد نمی توانند از ایمپلنت استفاده کنند بلکه منظور این است که ایمپلنت برای این افراد نتیجه رضایت بخشی نخواهد داشت و یا از دوام آن کاسته می شود.
مضرات مشروبات الکلی بر ایمپلنت چیست؟
مهم ترین مضراتی که در مشروبات الکلی بر روی نتیجه حاصل از ایمپلنت وجود دارد، مواردی از قبیل زیر هستند:
1-کاهش میزان ترشح بزاق در دهان
از تاثیر مشروبات الکلی بر ایمپلنت باید به کاهش یافتن میزان ترشح بزاق در دهان به دلیل استفاده از مشروب اشاره کنیم و از آنجایی که بزاق دهان قابلیت ضد عفونی کننده دهان را دارد، زمانی که میزان تولید آن کاهش یابد، عملیات پاکسازی و ضد عفونی کردن دهان به خوبی انجام نمی شود و از این جهت سلامتی و بهداشت دهان به خطر می افتد.
این موضوع در حالی است که بهداشت دهان و دندان پس از ترمیم دندان ها با ایمپلنت اهمیت زیادی دارد و نباید از آن غافل شد، بلکه باید همانند دندان های طبیعی بهداشت دهان را نیز بعد از ایمپلنت رعایت کرد.
2-کاهش سرعت بهبود یافتن زخم ها و لثه
مصرف مشروبات الکلی و سیگار بعد از ایمپلنت باعث می شود که سرعت بهبودی زخم های ایجاد شده در دهان به دلیل جراحی ایمپلنت کاهش یابد؛ حال هر چه سرعت بهبودی این زخم ها و جراحت ها کمتر شود، بیمار دوره نقاهت طولانی تری را باید طی کند و سلامتی او تحت تاثیر قرار می گیرد که علاوه بر آن شرایط سخت تری نیز خواهد داشت.
3-افزایش احتمال بروز عفونت در دهان
یکی از مهم ترین مشکلاتی که به عنوان تاثیر مشروبات الکلی بر ایمپلنت می توان در نظر گرفت، افزایش احتمال ایجاد عفونت در دهان است؛ همان طور که اشاره کردیم، مشروبات الکلی باعث کند شدن روند درمان و طولانی شدن دوره نقاهت می شوند که این مساله در ایجاد عفونت در دهان بسیار نقش خواهد داشت.
به عبارت دیگر هر چه زخم های ایجاد شده در دهان به دلیل جراحی دیرتر بهبود یابند، احتمال بروز عفونت از طرف دیگر افزایش خواهد یافت و بروز این مساله برای سلامتی دهان و یا سلامتی کلی بدن فرد بسیار خطرناک است و در صورت بروز عفونت باید سریعا برای برطرف شدن آن اقدام شود.
4-رقیق کردن خون
مصرف مشروبات الکلی باعث می شود که خون رقیق تر شود و از غلظت آن کاسته گردد.
رقیق شدن خون افراد برای جراحی ایمپلنت مشکل ساز می شود و می تواند عملیات جراحی را با مشکل مواجه کند زیرا برای قرار دادن پایه ایمپلنت در فک باید جراحی هایی انجام شود و جراحت هایی در لثه به وجود آیند که این موضوع با درد و خونریزی همراه است و در صورتی که خون رقیق باشد، میزان خونریزی بیشتر می شود.
5-تحلیل رفتن بافت های استخوانی دهان
مصرف مشروبات الکلی به مرور زمان می تواند باعث تحلیل رفتن استخوان های دهان شود و این موضوع بر روی نتیجه حاصل از ایمپلنت به میزان زیادی تاثیر می گذارد. با تحلیل رفتن استخوان های فک و دهان، پایه ایمپلنت ثبات خود را در فک از دست می دهد و به مرور زمان شل می شود که در نهایت نتیجه حاصل از ایمپلنت با شکست مواجه می شود.
مدت زمان نیاز به پرهیز از مشروبات الکلی برای ایمپلنت
با توجه به تاثیر مشروبات الکلی بر ایمپلنت، پزشکان توصیه می کنند که متقاضیان ایمپلنت حتی اگر قصد ندارند که مصرف مشروبات الکلی را برای مدت طولانی و به صورت همیشگی کنار بگذارند، حداقل به مدت دو هفته قبل از ایمپلنت و دو هفته بعد از جراحی ایمپلنت آن را کنار بگذارند تا از رقیق شدن خون جلوگیری شود و در ترشح بزاق و سایر موارد مشکلی ایجاد نشود.
در نهایت با طی شدن دوره نقاهت و دریافت نتیجه مناسب، این افراد میتوانند بر اساس میل خود به مصرف مجدد مشروبات الکلی بپردازند اما در این شرایط نباید انتظار نداشته باشند که داوم و ماندگاری ایمپلنت برای انها همانند سایر افراد باشد زیرا این مساله طول عمر ایمپلنت را کاهش می دهد.
کلام پایانی
ایمپلنت و مشروبات الکلی همانند جراحی سینوس دندان رابطه مستقیم و تنگاتنگی با هم دارند که برای دریافت نتیجه موفقیت آمیز آن لازم است تا این نوشیدنی مضر را که بر روی سایر بخش های دیگر بدن نیز تاثیرات منفی دارند، کنار بگذارید.
در غیر این صورت باید ریسک دور ریخته شدن هزینه پرداخت شده برای ایمپلنت را بپذیرید و از به خطر افتادن سلامتی خود نهراسید. در کلینیک تخصصی ایمپلنت مرسادنت تهران می توانیم اطلاعات بیشتر را در مورد ایمپلنت دندان به شما ارائه دهیم.