/

29 اردیبهشت 1403

ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت زیگوماتیک یکی از انواع روشهای ایمپلنت دندان محسوب می شود و می توان آن را به عنوان پیچیده ترین نوع ایمپلنت نام برد . به طور کلی ایمپلنت دارای سه روش می باشد، که در این مقاله به روش سوم پرداخته شده و به طور مختصر آن را مورد بررسی قرار می دهیم :

  • ایمپلنت اندواستیل
  • ایمپلنت ساب پریواستیل
  • ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت زایگوماتیک به عنوان یک جایگزین مطمئن برای دندان‌های فوقانی است. این ایمپلنت‌ها به وسیله جراحی کوچک در استخوان زیگوما یا گونه فک بالایی کاشته می‌شوند. این استخوان به دلیل استحکام و قوی بودن، برای ایمپلنت‌های زیگوماتیک انتخابی ایده‌آل است.

ایمپلنت‌های زیگوماتیک با عمر طولانی‌تری نسبت به ایمپلنت‌های دندانی سنتی شهرت دارند و به ویژه برای افرادی که به دلیل از دست دادن استخوان در ناحیه گونه فک بالا نیاز به حمایت بیشتری دارند، توصیه می‌شوند.

این ایمپلنت‌ها به منظور نصب دندان‌های مصنوعی مانند پل دندانی یا پروتز در فک بالا استفاده می‌شوند. جراحی کاشت ایمپلنت زیگوماتیک به افزایش استحکام و پایداری پروتز در محل کاشت کمک می‌کند. این روش به ایمپلنت این امکان را می‌دهد که با وزن متناسب با دندان‌های طبیعی، وزن پروتز را به‌خوبی تحمل کند. ایمپلنت زیگوماتیک روشی مناسب برای افرادی است که می‌خواهند کاشت ایمپلنت انجام دهند، اما استخوان فک آنها تحلیل رفته است.

تفاوت ایمپلنت معمولی با ایمپلنت زیگوماتیک در چیست؟

در روش ایمپلنت زیگوماتیک پایه ایمپلنت در استخوان گونه (استخوان زیگوماتیک) قرار می‌گیرد. در نتیجه پایه آن بلندتر بوده و پایداری بیشتری دارد. اما در روش ایمپلنت معمولی پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفته و از این قسمت بالاتر نمی‌رود.

ایمپلنت های زیگوماتیک چگونه کار می کنند؟

ایمپلنت های سنتی قوس فوقانی سنتی روی استخوان فک ثابت می شوند که به فک بالا معروف است. اگر فک بالا دچار زوال یا تحلیل شدید شده باشد، ایمپلنت سنتی غیرممکن است. در عوض، ما می‌توانیم ایمپلنت‌های زیگوماتیک را به قسمت عمده استخوانی که استخوان گونه شما را تشکیل می‌دهد، که به نام زیگوما معروف است، متصل کنیم.

این ایمپلنت ها از طریق تاج آلوئولی (برآمدگی استخوانی که حفره های دندان شما را در بر می گیرد) و سینوس ماگزیلاری قرار می گیرند تا به زیگوما متصل شوند. معمولاً این فرآیند شامل قرار دادن دو ایمپلنت زیگوماتیک در پشت فک بالا، بالای دندان‌های پرمولر، همراه با دو تا چهار ایمپلنت سنتی در جلو، بالای دندان نیش و دندان‌های نیش است. اگر زوال قدامی ماگزیلا خیلی شدید باشد، می توان دو ایمپلنت زیگوماتیک اضافی را برای لنگر انداختن اضافی در زیگوما قرار داد.

ایمپلنت زیگوماتیک یکی از روش های ایمپلنت دو مرحله ای محسوب می شود که امروزه با پروتکل کاشت فوری نیز انجام می شود . ایمپلنت های Zygomatic به عنوان راه حلی برای توانبخشی فک بالا خلفی آتروفیک با هر دو پروتکل دو مرحله ای و کاشت فوری ثبت شده است .

در این روش ایمپلنت ها بجای اینکه در استخوان فک کاشته شوند از مجاوت سینوس ها عبور کرده و در استخوان گونه کاشته می شوند . به همین دلیل طول ایمپلنت از ایمپلنت های استفاده شده در روش های دیگر بیشتر است .

معمولا برای افرادی که دچار تحلیل استخوانی در ناحیه فک شده و امکان انجام ایمپلنت به روش رایج ( اندواستیل ) برایشان وجود نداشته باشد به ناچار از این روش استفاده می شود . ایمپلنت های زیگوماتیک از انجام عمل پیوند سینوس جلوگیری می کنند و بنابراین به یک درمان کوتاه تر و راحت تر در این مورد کمک می کنند.

ایمپلنت زیگوماتیک برای چه افرادی مناسب است؟

اگر شخصی بخواهد ایمپلنت دندان انجام دهد و استخوان کافی برای نصب ایمپلنت نداشته باشد، از این روش استفاده می‌شود. در هر یک از شرایط زیر می‌توان از ایمپلنت زیگوما استفاده کرد:

o       کاشت ایمپلنت معمولی موفقیت‌آمیز نبوده است.

o       جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس به‌خوبی پیش نرفته است.

o       بعد از برداشتن تومور نیاز به توان‌بخشی است.

o       توان‌بخشی دندان در بیماران شکاف کام

o       برای قراردادن ایمپلنت فوری یا بریج دندان از آن استفاده می‌شود.

طول عمر ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت های دندانی زیگوماتیک، زمانی که به درستی از آنها مراقبت شود، می تواند مانند ایمپلنت های سنتی عمر طولانی داشته باشد. این نوع ایمپلنت با رعایت بهداشت دهان و دندان و معاینات منظم دندانپزشکی، پتانسیل ماندگاری تا پایان عمر را دارند. با این حال، عوامل فردی مانند بهداشت دهان، سلامت کلی و شیوه زندگی در طول عمر ایمپلنت نقش دارند.

نحوه انجام ایمپلنت زایگوماتیک چگونه است؟

در روش ایمپلنت دندان زیگوماتیک، مراحل اجرای جراحی با یک جلسه آغاز می‌شود. در این جلسه، پایه ایمپلنت در استخوان فک یا گونه (که به آن ایمپلنت زیگوماتیک نیز گفته می‌شود) کاشته می‌شود. این مرحله در هر دو روش ایمپلنت سنتی و زیگوماتیک مشابه است.

در روش سنتی، پس از کاشت پایه تیتانیومی، زمانی اختصاص می‌یابد تا پایه با استخوان جوش بخورد (معمولاً ۳ تا ۶ ماه) و سپس تاج دندان نصب می‌شود. در حالی که در روش زیگوماتیک، پروتز دندان نیز در همان جلسه و پس از جراحی نصب می‌شود، به عنوان یک ایمپلنت فوری.

در روش سنتی کاشت ایمپلنت دندان، از پایه‌های تیتانیومی به نام زیگولا در استخوان گونه استفاده می‌شود. اگر تراکم استخوان کافی نباشد، راه‌حلی مطرح می‌شود که شامل کاشت پایه در استخوان زیگوماتیک یا همان استخوان گونه است. این استخوان به دلیل تراکم بیشتر، گزینه مناسبی برای کاشت پایه‌های ایمپلنت زیگوماتیک است.

اجرای ایمپلنت زیگوماتیک نیاز به کاشت دوپایه زیگوماتیک و ۴ عدد پایه ایمپلنت سنتی دارد. در صورت تحلیل زیاد استخوان دندان‌های پیشین و قدامی، ممکن است از ۴ عدد ایمپلنت زیگوماتیک استفاده شود. این ایمپلنت‌ها با استفاده از روش بریج نصب می‌شوند و زاویه آنها به‌طور معمول ۴۵ درجه است. ابعاد ایمپلنت دندانی زیگوماتیک حدود ۳ تا ۵.۵۲ میلی‌متر می‌باشد و پروتزها نیز با زاویه ۴۵ درجه قرار می‌گیرند.

ایمپلنت زیگوماتیک

بهترین دکتر ایمپلنت دندان در تهران

قطعا این حق هر بیماری است که در قبال هزینه که می کند خدمات مناسبی دریافت نماید . برای انجام ایمپلنت دندان پزشکان حاذقی در ایران وجود دارد .  یکی از این پزشکان دکتر شهاب الدین عزیزی، متخصص ایمپلنت و متخصص جراحی فک و صورت می باشد که سالها در این زمینه فعالیت دارد .

در صورتی که از فقدان دندان های طبیعی خود رنج می برید، پیشنهاد می کنیم لذت یک ایمپلنت باکیفیت را با دکتر شهاب الدین عزیزی تجربه کنید .

ایمپلنت زایگوماتیک چه معایبی دارد؟

از جمله معایب کاشت ایمپلنت زیگوماتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سینوزیت

 این عارضه به معنای التهاب سینوس‌ها است و می‌تواند یکی از شایع‌ترین عوارض پس از کاشت زیگوماتیک باشد. با انجام ارزیابی دقیق و تشخیص صحیح سینوس قبل از جراحی، احتمال این عارضه کاهش می‌یابد.

آسیب عصبی

 ممکن است در اثر جراحی، آسیب به اعصاب اطراف محل کاشت ایمپلنت زیگوماتیک وارد شود. این موضوع نیازمند مهارت و دقت بالا از سوی جراح است.

پاره‌شدن غشای سینوسی

 در برخی موارد، غشاء سینوسی (ممکن است بر اثر فشار ایمپلنت) پاره شده و موجب عوارضی چون سینوزیت شود.

همچنین شایان ذکر است که با انتخاب یک تیم پزشکی متخصص و ماهر، می‌توان خطرات این عوارض را کاهش داد و از مزایای ایمپلنت زیگوماتیک بهره‌مند شد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

ایمپلنت زیگوماتیک یا زیگوما روشی است که نیاز به پیوند استخوان یا لیفت سینوس ندارد. اگر فک بالای شما تحلیل رفته است و برای کاشت دندان نیاز به پیوند استخوان دارید، می‌توانید روش کاشت دندان زیگوماتیک را انتخاب کنید. البته این روش حساسیت زیادی داشته و دندانپزشک باید مهارت و تجربه این جراحی را داشته باشد. در این روش ایمپلنت به‌جای قرارگرفتن در استخوان فک به بخش محکمی از استخوان گونه به نام استخوان زیگوماتیک وصل می‌شود. طول عمر ایمپلنت بسیار خوب بوده و در استخوان گونه پایدار است.

اصلی‌ترین مزیت این روش عدم نیاز به جراحی پیوند استخوان است. شما در کوتاه‌ترین زمان می‌توانید کاشت دندان را انجام دهید. البته این جراحی هزینه بیشتری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد. برای رزرو وقت ویزیت و مشاوره از طریق رزرو نوبت که در منوی سایت قرار دارد میتوانید اقدام نمایید.