/

30 فروردین 1402

افراد مستعد ایمپلنت

بسیاری از افراد با گذشت زمان بنا به دلایل متعددی مانند کشیدن دندان، از بین رفتن دندان و پیری دندان‌های خود را از دست می‌دهند، این موضوع علاوه بر اینکه باعث ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند شما می‌شود، می‌تواند در صحیح جویدن و غذا خوردن شما هم تأثیر منفی بگذارد. بسیاری از افراد به دنبال یک روش دائمی برای این دندان‌های از دست رفته هستند.
تا چند سال گذشته انجام پروتز دندان متحرک (دندان مصنوعی) میان افراد بسیار رایج بود، مشکلاتی که این روش ایجاد می‌کرد باعث شد که روش بهتری به نام ایمپلنت جایگزین آن شود. 
بسیاری از بیماران ایمپلنت را یک سرمایه گذاری ارزشمند می دانند زیرا ایمپلنت دندان یکی از موفق ترین روشهای دندانپزشکی موجود با موفقیت 90-95٪ است. اگر شما علاقه مند به جایگزینی دندان یا دندان های از دست رفته هستید ، ایمپلنت ممکن است گزینه ای مناسب برای شما باشد. بیشتر افراد کاندیدای خوبی برای ایمپلنت دندان هستند. بهترین راه برای تعیین اینکه آیا شما کاندیدای ایمپلنت هستید یا نه ، مراجعه به یک متخصص ایمپلنت است. به احتمال زیاد ، متخصص ایمپلنت برای تعیین اینکه آیا ایمپلنت بهترین راه حل برای شماست یا نه، به دنبال معیارهایی و همچنین مکان دندان از دست رفته شما می گردد.
ایمپلنت‌ها پیچ‌هایی از جنس فلز سازگار با بدن هستند که با روش جراحی زیر لثه در داخل استخوان جای داده می‌شوند. وقتی این پیچ‌ها در جای خود قرار گرفتند به دندانپزشک این امکان را می‌دهند تا با استفاده از پروتزهای دندانی روکش ایمپلنت را بر روی آنها قرار دهند.

انواع ایمپلنت دندان از نظر علمی

۱ایمپلنت‌های داخل استخوان: این دسته معروف ترین انواع ایمپلنت هستند که به صورت یک پیچ هستند که داخل استخوان قرار می‌گیرند.
۲. ایمپلنت‌های ساب پریوستیال: در مواردی که تحلیل شدید استخوان فک پایین صورت گرفته است، استفاده می‌شود و به صورت سازه‌ای است که روی فک پایین و زیر لثه قرار می‌گیرد. و بعد ساختار پروتزی روی آن سوار می‌شود.
۳. ایمپلنت‌های زایگوماتیک: در تحلیل استخوان‌های شدید فک بالا یک ساختار فلزی به استخوان گونه‌ای پیچ می‌شود.

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

– افزایش زیبایی
با توجه به اینکه جای خالی دندان‌ها می‌تواند ظاهری نامناسب را به وجود آورد استفاده از ایمپلنت دندان می‌تواند زیبایی از دست رفته را برای شما جبران کرده و اعتماد به نفس را به شما بازگرداند.
– سرعت بالا در کاشت
ایمپلنت دندان یکی از سریع‌ترین روش‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است و اگر مشکل کلی در سلامت جسمانی و استخوان‌های فک وجود نداشته باشد به سرعت می‌توان آنها را جایگزین دندان‌های از دست رفته کرد.
– طول عمر بالا
یکی از مزایا ایمپلنت دندان که آن را بین بیماران و پزشکان به روشی محبوب تبدیل کرده است طول عمر بالای آن است، طول عمر ایمپلنت‌ها در حدی است که اگر بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید تا آخر عمر می‌تواند کارایی لازم را برای شما داشته باشد بدون اینکه دردسری برای شما به وجود آورد.
– حفظ سلامتی دهان و دندان
– ثابت بودن ایمپلنت

یک کاندید خوب برای ایمپلنت دندان باید موارد زیر را داشته باشد:
  • سلامتی کلی خوب: از آنجا که ایمپلنت نیاز به یک عمل جراحی دارد ، مهم است که شما از سلامت خوبی برخوردار باشید. بیمارانی که سیگار می کشند ، مشروبات الکلی می نوشند و یا مبتلا به دیابت هستند ، معمولاً در درمان ایمپلنت دندان میزان موفقیت پایین تری دارند زیرا این شرایط می توانند سلامت دهان را پایین بیاورند ، که این امر بر روند بهبودی ایمپلنت تأثیر می گذارد.
  • لثه های سالم: داشتن لثه های سالم برای حمایت از ایمپلنت دندان ضروری است زیرا که با استخوان فک همراه است. بیماران با ریسک بالای بیماری پریودنتال (لثه) غالباً نارسایی ایمپلنت دندان را تجربه می کنند.
  • استخوان کافی برای پایداری ایمپلنت در فک: برخی از افرادی که استخوان فک خود را از دست داده اند نیز می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند ، اما ابتدا استخوان آنها باید با استفاده از روشهای ویژه مانند پیوند استخوان بازسازی شود. از آنجا که ایمپلنت های دندانی با استخوان فک فیوز می شوند ، چگالی و کیفیت کافی استخوان یکی از مهمترین ملزومات برای موفقیت ایمپلنت است.
  • تعهد به مراقبت بسیار مناسب از دندانهای ایمپلنت شده و لثه های اطراف آن: ایمپلنت دندان نیاز به بهداشت عالی دندان دارد. تعهد به مسواک زدن و نخ دندان روزانه ، همراه با بازدیدهای دوره ای از دندانپزشک بسیار مهم است. به خاطر داشته باشید که این عادت های بهداشتی در حفظ سلامت و استحکام دندان های طبیعی شما نیز بسیار مهم است. طول عمر ایمپلنت دندان در صورت مراقبت صحیح و منظم از آن می تواند دائمی باشد.
افرادی که نباید ایمپلنت انجام دهند!

1-  افرادی که مبتلا به عفونت دندان یا فک هستند، ایمپلنت دندان نه تنها مشکل شأن را برطرف نمی‌کند، بلکه ممکن است دردسرهای دیگری را هم برای آنها به وجود آورد. این افراد ابتدا باید نسبت به رفع عفونت دندان خود اقدام کنند و سپس پس از درمان عفونت دندان خود اقدام به ایمپلنت دندان خود کنند. در صورتی که فرد نسبت به این مسئله بی توجه باشد بعد از انجام ایمپلنت در صورت به وجود آمدن مشکل، ایمپلنت برداشته می‌شود و موجب هدر رفتن زحمت پزشک و هزینه‌هایی برای فرد در بر خواهد داشت.
2-  افرادی که مبتلا به دیابت هستند، توجه داشته باشند که گذاشتن ایمپلنت باید با احتیاط‌های ویژه ای انجام گیرد. قبل از ایمپلنت دندان باید میزان قند خون فرد دیابتی توسط پزشک بررسی شود تا اگر بیماری دیابت فرد کنترل شده باشد، برای وی ایمپلنت گذاشته شود. شانس افراد دیابتی همانند دیگر افراد عادی است و جای هیچ نگرانی نیست.
3-  افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند، بهتر است برای انجام ایمپلنت مدتی سیگار را فراموش کنند و یا تا حد امکان مقدار مصرف دخانیات خود را کاهش دهند. لازم است که افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند قبل از ایمپلنت با پزشک خود مشورت کنند.
4-  افرادی که داروهای ضد انعقاد خون یا آسپرین مصرف می‌کند با نظر پزشک معالج خود باید ۵ تا ۷ روز قبل از انجام جراحی داروی خود را قطع کند.
5-  افرادی که تحت رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت بوده اند و بیمارانی که طولانی‌مدت تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند، نباید ایمپلنت بگذارند.
6-  ایمپلنت دندان در بارداری یکی از مواردی است که پزشکان به شدت با انجام آن در دوران بارداری مخالف اند و تا حد امکان از انجام این کار در دوران بارداری پرهیز می‌کنند.